Gezonde bedrijven

Reïntegratie-advisering

Reïntegratie is een taak van werkgever én werknemer. In principe heeft ieder bedrijf een eigen bedrijfsarts die hierbij kan adviseren. Maar er zijn ook bedrijven, zelfstandigen en ZZP-ers die geen bedrijfsarts hebben en toch een reïntegratie-advies kunnen gebruiken.

Ook bij ingewikkelde casussen, managementproblemen en medisch-juridische vragen kan een ‘second opinion’ of een frisse blik op de mogelijkheden bijdragen aan een oplossing.

In zo’n geval kan bij Medadvies een afspraak gemaakt worden met Hans Recourt, bedrijfsarts-adviseur voor een onafhankelijk advies.

Verzuim en gezondheidsmanagement

Hoe blijven we zolang mogelijk supergezond en superproductief? Dat is tegenwoordig voor zowel werkgever als werknemer een cruciale vraag om economisch goed te renderen en als organisatie te blijven bestaan. Voor iedereen dus een onderwerp om bij stil te staan.

Visie

Hoe kijken we naar de manier waarop we met gezondheid omgaan, hoe vertalen we dat naar gedrag bij ziekte, wie heeft welke verantwoordelijkheden, waarop gaan we sturen, wat moet het opleveren?

Structuur

Wie doet het interne casemanagement, welke interventies hebben we nodig om iedereen gezond te houden, bij welke dienstverlener betrekken we die, hoe financieren we dat?

Implementatie

En als we dit allemaal voor elkaar hebben, hoe zorgen we dat het gaat werken, dat het gedrag van leidinggevenden en medewerkers gaat veranderen, dat er een cultuuromslag komt die ook de efficiency van de organisatie ten goede komt?

Medadvies heeft een ruime ervaring op het gebied van verzuimprojecten en gezondheidsmanagement. Neem vrijblijvend contact op voor een oriënterend gesprek:
Hans Recourt, bedrijfsarts-adviseur, tel. 06-22527540